DOMÁCÍ PÉČE ČČK STRAKONICE

Protože doma je lépe

Poděkování mladým hasičům

SDH PRAŽÁK – POMOC POTŘEBNÝM
K pomoci druhému je potřeba především dobrá vůle a chuť. Nadace Via každým rokem otevírá vlastní filantropický program pro mladé, kteří mají chuť konat dobré skutky a uspořádat nějakou akci. Letos se do tohoto programu rozhodli zapojit mladí dobrovolní hasiči z Pražáku. Pod skvělým vedením paní Jany Klicnarové, uspořádal SDH Pražák charitativní akci na podporu naší organizace Domácí péče Český Červený kříž Vodňany. Tato organizace se stará o pacienty ve Vodňanech a okolí. Pečujeme o nemocné lidi, kteří vyžadují odbornou pomoc a to v jejich přirozeném domácím prostředí.
Charitativní akce se konala 3. června 2023. Děti zde prodávaly návštěvníkům své vlastnoruční výrobky, uspořádaly bazar, tombolu, kreativní dílničku, branný běh. Byl zde prostor i pro zábavu a to jak formou skákacích hradů, tak i formou veselých her a fotokoutku. Obrovský ohlas měla ukázka integrovaného záchranného systému, ukázka vyprošťování z auta a jeho hašení. Velká poklona patří paní Janě Klicnarové, která na své malé hasiče může být po právu pyšná. Tomuto projektu věnovala velké množství energie a času. Zorganizování takové velké akce je náročné a všichni, kteří se na ni podíleli, i ti, kteří podpořili akci svým příspěvkem, si zaslouží velké díky.
Dětem se podařilo vybrat na místě úctyhodných 22.729 Kč a s přispěním Nadace Via a Darujeme.cz, jsme získali neuvěřitelných 53.589 Kč.
Za darované peníze jsme pro naše pacienty zakoupili rehabilitační pomůcky – 2 elektrická šlapadla, kyslíkový koncentrátor a 2 antidekubitní matrace s kompresorem. Elektrická šlapadla pomohou posílit pacientům svaly, zmírnit následky nedostatečného pohybu a rozhýbou ztuhlé klouby. Kyslíkový koncentrátor slouží osobám, které trpí vážným onemocněním plic, srdce, či krevního oběhu a usnadňuje jim život. Antidekubitní matrace je určena pro dlouhodobě ležící pacienty jako prevence před proleženinami. Všechny pomůcky půjčujeme pacientům domů.
Děti, kterým bychom chtěli za Domácí péči Českého Červeného kříže ve Vodňanech jmenovitě poděkovat, jsou: Josef Votrubec, Kateřina Klicnarová, Jakub Klicnar, Karolína Anfilová, Josefína Grabicová, Michal Krakovič, Markéta Klicnarová, Ester Anfilová, Barbora Kasová, Jonáš Veselý, Sofie Dolejší, Tereza Dolejší, Jolana Kadeřábková, Vojtěch Votrubec.
Můžete být na své děti hrdí. Nejsou jim lhostejné osudy nemocných lidí a pro nás je to příslib, že tato mladá generace půjde tou správnou cestou. Ještě jednou všem dětem i zúčastněným děkujeme.
DOMÁCÍ PÉČE VODŇANY ČČK, o.p.s.